Liperin Höyläämö on itäsuomalainen Liperin Leppälahdessa sijaitseva puun käsittelyyn erikoistunut pitkän linjan perheyritys jolla on vankka historiaan perustuva ammattitaito, nykyaikainen tekniikka ja alan huippuosaaminen, sekä kirkas visio tulevaisuudesta sisustustuotteiden valmistuksen edelläkävijänä.

HISTORIA

Perheyrityksen kokemus puun parista ulottuu aina 1970-luvulle asti jolloin Asko Pulkkinen aloitti toimintansa perinteisenä sahayrittäjänä. Toiminta alkoi maatalouden sivuelinkeinona alussa sirkkelisahauksella ja höyläyksellä. Kenttäsirkkelin kanssa kylillä kiertämällä tyytyväisiä asiakkaita alkoi kertyä ja niinpä myös sahurin itsensä päässä alkoi itää ajatus toiminnan laajentaminen sahaamisesta höyläämiseen. Liperin höyläämö perustettiin virallisesti vuonna 1983. Kiertävä saha vakiinnutti paikkansa ja vuonna 1990 valmistui höyläämön ensimmäinen sisähöyläämiseen sopiva halli. Puun pintakäsittely alkoi myös höyläämössä näihin aikoihin. Aluksi höyläämön tuotteet menivät yli 90-prosenttisesti vientiin ulkomaille. 2000-luvun puolella tilanne kuitenkin kääntyi päälaelleen ja nykyään jopa 93% Liperin höyläämön tuotteista löytääkin tiensä kotimaan markkinoille. Nykyään Liperin höyläämön vetovastuussa ovat veljekset Pasi ja Tomi Pulkkinen, jotka jatkavat isänsä jalanjäljissä puun höyläämisen ja pintakäsittelyn parissa.

NYKYAIKA – LAATUA, AMMATTITAITOA, LUOTTAMUSTA JA TOIMITUSVARMUUTTA

Nykyisellään Liperin Höyläämö tarjoaa huippulaadukkaita sisä- ja ulkoverhouspaneeleja kaikkiin rakentamisen ja sisustamisen tarpeisiin. Höyläämön tuotteista löytyvät laadukkaat männystä valmistetut, valkovahatut ja päätypontatut sisäverhouspaneelit sekä eri tavoin esikäsitellyt kuusesta valmistetut ulkoverhouspaneelit. Johtoajatuksenamme on, että puu on ajattoman tyylikäs elementti, jolla voidaan luoda niin modernia kuin periteistäkin ilmettä sisustamiseen ja rakentamiseen.

Tuotteissamme käyttämämme tarkasti valitut puulajit ovat kotoisin parhailta, kestävästi hoidetuilta PEFC-sertifioiduilta mänty- ja kuusialueilta.

Nykyisellään yrityksellämme on koko maan laajuinen myyntiverkosto, minkä lisäksi olemme luotettu ja pitkäaikainen yhteistyökumppani monille yrityksille ja toimijoille. Asiakkaitamme ovat pääasiassa rakennusliikkeet, talotehtaat ja yritykset, sekä tietysti yksityiset rakentajat ja sisustajat kautta maan. Henkilöasiakkaiden saatavilla tuotteemme ovatkin kätevästi lukuisissa rautakaupoissa ympäri Suomen sekä 2023 keväällä julkaistussa verkkokaupassamme.

Kanssamme toimiville jälleenmyyjille ja yrityksille pystymme tarjoamaan laajan valikoiman ensiluokkaisia puupuolen tuotteita rakentamiseen ja sisustamiseen. Käytännössä lähes kaikki puupuolen rakentamisen tuotteet ovat kätevästi saatavilla meidän kauttamme ja toimitusvarmuutemme on huippuluokkaa.

Yrityksemme keskeiset vientimarkkinat suuntautuvat Keski-eurooppaan ja Aasiaan. Ulkomaan vientimme on jatkuvassa kasvussa ja pyrimme laajentamaan Liperin Höyläämön tuotteiden kansainvälistä markkinointia jatkossa entistäkin laajemmalle.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT – INNOVATIIVISIA TUOTTEITA RAKENTAMISEEN

Perinteet ja kehitys kulkevat käsi kädessä Liperin Höyläämön tulevaisuuden visiossa. Innovatiivinen tuotekehitys, tiukka sisäinen laadunvalvonta, ensiluokkaiset tuotteet sekä ympäristöystävällinen, kestävä tekeminen ovat yrityksemme keskeisiä vahvuuksia joiden varaan toimintamme rakentuu nyt ja tulevaisuudessa. Olemme oman alamme kehityksessä jatkuvasti mukana ja kehitämme uusia innovatiivisia tuotteita rakentamiseen ja sisustukseen. Etsimme jatkuvasti uusia ja entistä tehokkaampia tapoja puun hyödyntämiseen sisustamisessa ja ulkorakentamisessa sekä sivutuotteen jatkojalostamisessa. Pitkä kokemuksemme alalta yhdessä jatkuvan tuotekehityksen kanssa mahdollistaa yrityksemme toiminnan vakaan kasvun ja laajentumisen jatkossakin.

Liperin Höyläämön nimi on jo pitkään yhdistetty korkealaatuisiin tuotteisiin ja tinkimättömään tekemiseen. Aiomme paitsi säilyttää tämän arvostetun aseman tulevaisuudessa, myös nousta siltä seuraavalle tasolle oman alamme terävimpään, kansainvälisesti arvostettuun kärkijoukkoon.