Tänään on sunnuntai, 28. marraskuuta > Tuotteet > Tuotteet > Tuotteet
 
Etusivu
Yritys
Tuotteet
Kuvagalleria
Jälleenmyyjät
Valmistajan yhteystiedot
Yhteydenotto


Liperin Höyläämö Oy
Heinävedentie 146
83100 Liperi, Finland

Oikein asennettuina Liperin paneelit kestävät aikaa ja vaihtuvia olosuhteita. Ennen asennusta panelointi kannattaa suunnitella huolella, sillä paneeleiden asennussuunnalla voidaan muuttaa huoneen tilavaikutelmaa. Vaakapanelointi saa huoneen näyttämään matalammalta, pystypanelointi taas korkeammalta ja kapeammalta. Kattopaneeleiden asennus toteutetaan yleensä lankeavan päivänvalon suuntaisesti.


Paneelit on tarkastettava ennen asennusta. Paneelit, jotka on kiinnitetty tai olleet kiinnitettyinä eivät ole reklamaatiokelpoisia. Koska kyseessä on luonnontuote, saattaa kosteus- ja lämpötilavaihteluista johtuen ilmetä mitta- ja rakennemuutoksia. Paneelit on käsitelty vahalla joka on hengittävää, eikä sisällä terveydelle haitallisia aineita. Auringonvalon tai muiden olosuhteiden vaikutuksesta saattaa ajan mittaan paneeleissa tapahtua patinoitumista.


Asennusohje:

  1. Tuo paneelit avaamattomina muovipaketeissaan tilaan, johon ne on tarkoitus asentaa.
  2. Anna paneeleiden tasaantua avaamattomana paketeissaan kahden (2) vuorokauden ajan.
  3. Poista paneelit muovista ja asenna ne heti purkamisen jälkeen.
  4. Asennuksen aikana huoneilman kosteuden tulee olla 40-60 RH ja sisälämpötilan max + 24 °C.
  5. Puutaloissa paneeli voidaan naulata suoraan alustaan, kun koolausväli on max. 600 mm.
  6. Jos paneelin alustaa joudutaan oikomaan tai alusta on valmistettu betonista tai muusta kovasta materiaalista, tarvitaan alusrimoitus. Alusrimoitukseen soveltuu esimerkiksi 22x50 mm puurima, joka asennetaan max. 600 mm jaolla.
  7. Paneeli kiinnitetään jokaisen alusriman tai koolauksen kohdalta. Piilonaulausta ei suositella 120 mm ja sitä leveämmille paneeleille.
  8. Jos päätyponttauksen jatkokohta ei ole koolauksen kohdalla (naulattuna) on suositeltavaa käyttää puuliimaa jatkokohdissa. Liimauksen tarkoituksena on vähentää päätyponttikohtien sivusuuntaista elämistä.